Mange kæledyr har, ligesom mange mennesker, irriteret tyktarm. Der ses et lidt uregelmæssigt afføringsmønster, med skiftevis almindelig afføring, hård mave eller tynd mave.

I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt at skifte foder. Her gælder det oftest, at et dyrt foder er af langt bedre kvalitet, end de billige og ikke indeholder farve og tilsætningsstoffer. Undgå meget gerne et foder der indeholder svin, okse og laks da de ofte kan være den udløsende faktor hvis dit kæledyrs gener skyldes allergi. Dette er meget ofte tilfældet når der er tale om en irritation i mave eller tarm.

Dog kan det være meget forskelligt hvad de enkelte kæledyr ikke tåler, men set ud fra hvad der statistisk set oftest udløser en allergisk reaktion i mavetarmkanalen, er de nævnte fødevarer højt på listen over allergener (ting der udløser den allergiske reaktion)

Men du må ofte prøve dig lidt frem, da jeg ikke kan forudsige, netop hvilket foder der vil passe dit kæledyr bedst.

Udover et foderskift er det en rigtig god idé, at tilsætte HUSK eller loppefrøskaller til foderet. Tag gerne 1 spsk (til store hunde) eller 1 tsk (til små hunde), bland det op med vand og bland sammen med foderet, en til to gange dagligt i 14 dage. Husk at tilbyde rigeligt med vand ved siden af.

Mælkesyrebakterier er rigtig effektive, til at afhjælpe en irriteret tyktarm, hvor balancen har brug for hjælp til at blive genoprettet. Jeg foretrækker Symbiotic pulver eller Symbiotic gel, der indeholder både prebiotika og probiotika.

Er der også en tydelig irritation fra maveslimhinden i form af hyppig opkast, er rød elmebark, Slippery Elm, et fantastisk produkt, til at afhele slimhinden i mave og spiserør. Doseres som til et barn (dosis står på pakken).

KH Stine