Et spørgsmål jeg meget ofte bliver stillet, – men aldrig kan komme med et simpelt svar på 🙂

Foder kommer nærmest i lige så mange varianter som der findes forskellige racer. Derfor har jeg ikke et favoritfoder. Men jeg har naturligvis nogle jeg foretrækker fremfor andre.

Netop fordi vores kæledyr er ligeså forskellige som alle os mennesker, er behovene så forskellige. Det foder der er enormt godt til et dyr, kan nemt forårsage problemer hos andre.

Dit kæledyrs behov er ligeså forskellige som de på mange måder er ens (ja, som sagt så er det ikke simpelt) 🙂

De har overordnet set en nogenlunde enslydende krav på protein, fedt og kulhydrat (alt efter alder og aktivitet) samt vitaminer og mineraler. Der er ca den samme sammensætning uanset om du køber et billigt eller et dyrt foder. Men forskellen på kvaliteten af de næringsstoffer der er i, er temmelig stor.

Dyr der ikke fejler noget kan sagtens klare sig på et billigt foder, men det betyder ikke det er det mest optimale for dem. Jeg vil til enhver tid anbefale at man køber et foder der er økologisk, af globale og økologiske hensyn, men også for dit kæledyrs bedste 🙂

Har du et dyr med allergi, med nyre-lever- eller ledproblemer, et aldrende dyr, et dyr med sukkersyge eller andre endokrine lidelser m. fl, er der virkelig meget at vinde, ved at se sig grundigt om.

Mange dyr med kronisk irritation i tarmen, har i mange tilfælde bedst af et hjemmelavet foder over en længere periode.

Vil du gerne af den ene eller anden årsag udskifte dit kæledyrs foder, så skal det altid ske gradvist. Start med blot at tilføre en smule af det nye foder den første dag, og øg mængden af det nye foder samtidig med du reducerer mængden af det gamle foder over fire til fem dage.

Det er en vigtig regel for alle hunde og katte, at man aldrig skal skifte foder fra den ene dag til den anden, men især for dyr med ubalancer i mavetarmkanalen, er det særligt aktuelt.

Lad dit kæledyr spise det nye foder i 8 uger og undgå godbidder i samme periode. Er maven, humøret og pelsen fin og blank – tåler dit kæledyr tilsyneladende dette foder fint.

Kærlig hilsen
Stine