Hvert eneste forår får jeg mange henvendelser angående katte og hunde med øjenbetændelse.
Mange af dem har ikke den slags øjenbetændelse der kan bekæmpes med de almindelige midler (både konventionelle og homøopatiske ).

Er dette tilfældet, at øjenbetændelsen ikke forsvinder efter endt behandling, eller meget hurtigt kommer igen, er der oftest tale om en en allergisk betinget øjenbetændelse.

Kløen i øjnene skyldes en allergisk reaktion (oftest pollen). Reaktionen får øjnene til at løbe og skaber meget våde øjenomgivelser. Hos andre ser man yderligere en betændelse oveni(gule klatter i øjenkrogene) der er forårsaget af den intense kløe, der bevirker at hunden eller katten klør/ gnider sine øjne ret kraftigt med poten. Det giver ofte en betændelse oveni, da der kommer alverdens snavs med ind i øjet.

Jeg bruger helst de homøopatiske præparater, i stedet for øjendråber med binyrebarkhormon ( som jo virker imod allergi).

Det tyske firma WALA, fremstiller et fantastisk homøopatisk præparat der hedder Echinacea Quarz Comp. De er virkelig gode til behandlingen af denne type øjenbetændelse da den fjerner både kløen og betændelsen, uden at tilføre dit kæledyr konventionel medicin med potentielt skadelige bivirkninger.

Øjenbetændelser bør altid undersøges, da der kan være en rift eller andet, der giver betændelse. Og det skal behandles på en helt tredje måde, for at undgå senskader.

Har dit kæledyr en allergisk betinget øjenbetændelse, vil der oftest også være andre tegn på allergi. Dette kan vise sig som kløe eller sår i huden, røde poter, ører der klør og er fyldt med mørkt ørevoks (der ofte er en infektion med svampe og bakterier) eller irritation fra mave-tarmkanalen i form af hyppige opkastninger eller dårlig mave. Dette bør til enhver tid undersøges nærmere.

KH Stine