Af uvisse årsager findes der idag et voldsomt højt antal kæledyr med allergisk betingede hudproblemer. Der findes også mange dyr hvor allergien giver sig udslag i mavetarmproblemer, løbende øjne og astma. En stor del har symptomer fra flere steder i og på kroppen.

Årsagerne kan være mange, men vi må erkende vi står med et overordentligt stort problem, som ikke helt nemt lader sig behandle.

Jeg er igennem årene blevet kontaktet af rigtigt mange ejere, der har købt sig fattige i produkter til rød, kløende og betændt hud, der er lanceret som værende allergivenlige.

Problemet er bare, at mange af disse produkter på ingen måde, må bruges til dyr med allergiske hudproblemer.

Som udgangspunkt kan man være allergisk overfor nærmest alt, men der er nogle fællestræk.

Stort set alle dyr med symtpomer på allergi i huden (røde kløende poter, tilbagevendende øregangsbetændelser, rød og betændt hud) reagerer allergisk på loppebid, husstøvmider og lagermider. Derudover er der mange der reagerer allergisk overfor mange forskellige typer pollen og svamesporer. Der er også mange hunde og katte med fødevareallergi hvor især svinekød, oksekød og lakseolie, konservering, tilsætning og farvestoffer i mange tilfælde, er de værste syndere- med symptomer fra både hud og tarmkanal.

Produkter til hud med lanolin, aloe vera, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og æteriske olier må aldrig påføres dyr, med allergi. Derfor har jeg helt udeladt disse ingredienser i mine håndlavede økologiske produkter, så de kan tåles af alle. Jeg tror fuldt og fast på, at naturen allerede har fremstillet alle de bestanddele vores kroppe har brug for, når sygdom skal helbredes og ubalancer skal balanceres,

Jeg ved naturligvis ikke hvad det enkelte kæledyr ikke tåler men informationen her, er baseret på statistik og erfaring.